Resiina auttoi elämän raiteilleen

Resiina auttoi elämän raiteilleen

- Olin alle 40-vuotias, kun minulle suositeltiin NYn Resiina työhönvalmennukseen osallistumista. Olin sitä ennen polttanut itseni loppuun niin työ- kuin arkielämässäkin ja minulla oli keskivaikea masennus. Olin lukossa, mutta se ei välttämättä näkynyt ulospäin, kuvailee Raisa taustaansa.

Ennen Raisan ensimmäistä kontaktia Resiinaan hän oli saanut lääkäriltä B-lausunnon työhönvalmennusta varten ja Kelalle oli tehty työhönvalmennussuunnitelma.

- Olin masennuksen takia työkyvytön ja tämän vuoksi sukset menivät ristiin silloisen työnantajan kanssa. Kelan työntekijä osasi lukea asioita oikein. Kartoitimme yhdessä tulevaisuuden suunnitelmiani ja hän ehdotti useampaakin paikkaa, mutta Nuorten Ystävät kuulosti parhaalta idealta kohdalleni. Kävin tutustumassa Resiinaan ja valinta osoittautui osuvan aivan nappiin. Raisa naurahtaa.

Kela teki päätöksen ammatillisesta kuntoutuksesta nopeasti. Kelan päätöksen jälkeen alkoi työpaikan haku. Raisa tapasi säännöllisesti Resiinan työhönvalmentajia, välissä oli Resiinan ryhmäpäiviä ja mieluinen työpaikka löytyi pian.

Valmennuksesta oppisopimuskoulutukseen

Raisa piti työhönvalmennuspaikastaan, mutta työnantaja ei ollut kuitenkaan lopuksi oikea. Toiveena oli työllistyminen uudelle alalle, mutta se kuitenkin muuttui melkeinpä heti kouluttautumiseksi uudelle alalle.

- Resiinan työhönvalmentajat antoivat koko ajan tukea ja innostivat, kun huomasivat kiinnostukseni valitsemalleni uudelle alalle. He myös auttoivat oppisopimuskoulutukseen liittyvästä paperiviidakosta selviytymiseen, koska koin sen raskaaksi tilanteessani. Nykyinen työ on tuntunut alusta asti omalta paikalta, Raisa iloitsee.

Raisa sai tarvitsemansa avun

Yksilöllisen työhönvalmennuksen lisäksi Resiinassa järjestetään myös ryhmätoimintaa.

- Sosiaalisissa tilanteissa oleminen oli tärkeää ja sen huomasi muissakin kuin itsessä, Raisa kertoo.

Nyt kun Raisa opiskelee uutta alaa oppisopimuksella, on haaveena myös työllistyä alalle.

- Olin aikaisemmin ajatellut, että masennus on laiskojen ihmisten sairaus. Olen itse aina ollut niin työorientoitunut. Tiettyjen sattumien kautta asiat ovat menneet näin niin kuin ovat ja olen oppinut, että asiat voivat olla pienistä jutuista kiinni. Haluan ylistää Resiinan ihmisiä. Olen joutunut itsekin tekemään töitä, mutta se mitä olen saanut? Tuntuu ettei voi tarpeeksi isoa kiitosta antaa. Toivon, että valmistun ja työllistyn. En halua kokea enää sitä, mitä tätä ennen on tapahtunut, Raisa sanoo mietteliäänä.

- Työhönvalmennus on ollut loistava homma! On paljon ihmisiä, jotka olisivat kyseisen valmennuksen tarpeessa ja saisivat varmasti Resiinan työhönvalmentajilta eväitä elämään, Raisa kiittelee.

Jaa tarina