Pönkkä
Ruokalistat

eLounaat viikko 21

Ma 18.5.20 Nakkipata, salaatti (3 annosta)

Tarvitset: pienen paketin nakkeja (noin 300g), nakkipatapussiainekset, salaattiainekset

(Voit halutessasi lisätä samalla kun lisäät nesteen pataan noin 1 dl ylimääräistä makaronia. Se vähentää padan suolaisuutta ja lisää padan ruokaisuutta.)

salaattiaineet: salaattia, tuore kurkkua, tomaattia

Ohje:

1. Lue huolella pussin ohje ja toimi sen mukaan.

2. Tee salaatti ja nautiskele.

Ti 19.5.20 Pinaattiletut, uunikasvikset ja kermaviilikastike (3 annosta)

 

Tarvitset: Mieleisiäsi kasvislettuja 1 pkt (esim pinaattilettuja), 4 perunaa, 4 porkkanaa, 2 punasipulia, 1 kesäkurpitsa, 2 paprikaa

Mausteeksi: öljyä, suolaa, paprikajauhetta

Kastikkeeksi: 1 prk kermaviiliä, 1 pss sipsidippiä (tai salsakastiketta 2 rkl tai homejuustoa noin 50 g)

Ohje:

1. Pese ensin kasvikset. Kuori porkkanat ja sipulit.

2. Pilko kaikki kasvikset samankokoisiksi reiluksi lohkoiksi. Pienemmät lohkot kypsyvät nopeammin.

3. Laita lohkotut kasvikset kulhoon. Sekoita mausteet kasviksiin öljyn kanssa.

4. Kaada kasvikset leivinpaperille uunipellin päälle. Laita 200 asteiseen uuniin noin 30-40 minuuttia. Kasvikset ovat kypsiä, kun porkkanat/perunat tuntuvat haarukalla kokeiltaessa pehmeiltä. Lisää vielä letut kasvisten päälle noin viideksi minuutiksi.

5. Valmista kastike sekoittamalla kermaviiliin haluamasi dippi/salsa/homejuusto.

6. Naatiskele kaakessa raahassa.

Ke 20.5.20 Juustoinen uuniseiti uuniperunoilla (4 annosta)

Tarvitset: 400 g pakasteseitiä, 2 prk ruokakermaa, juustoraastetta (vähän) , perunoita 2 ruokailua kohti, 1 sipuli

suolaa ja pippuria, öljyä

salaattiaineet esimerkiksi salaattia, kurkkua, omenaa/päärynää/viinirypäleitä

Ohje:

1. Voitele sopiva vuoka pienellä tilkalla öljyä. Laita jäinen kala vuokaan.

2. Mausta kala ripauksella suolaa ja pippuria.

3. Kuori perunat ja sipulit. Laita ne vuokaan kalojen viereen isoina lohkoina. Kaada vuokaan kerma ja ripottele pinnalle vähän juustoa halutessasi.

4. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile, että perunat tuntuvat pehmeiltä haarukalla.

5. Valmista salaatti sillä aikaa kun ruoka on uunissa. Voit käyttää edellisen päivän kermaviilikastiketta salaatin kastikkeena, jos sinulla vielä on sitä jäljellä.

 

 

To 21.5.20 Kanasoppa (4 annosta)

Tarvitset: 1 pss Peruna&keittokasvis, 300 g hunajamarinoituja kanasuikaleita

suolaa, pippuria, halutessasi chiliä/currya.

 

Ohje:

1. Mittaa kattilaan 1 litra vettä. Lisää peruna &keittokasvispussi. Kuumenna kiehuvaksi.

2. Anna kiehua kymmenisen minuuttia ja lisää kanasuikaleet. Anna kiehua vielä kymmenisen minuuttia.

3. Lisää suola sekä pippuri ja halutessasi chili/curry. Keitto on valmis kana on kypsää. Jos sinulla jääkaapissa tuorejuustoa tai kermaa, voit laittaa niitä myös vähän keittoon.

4. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Nautiskele.

 

Pe 22.5.20 Munakas (2 annosta) salaatin kera

Tarvitset: 4 kananmunaa, 1 paprika, tilkka maitoa, suolaa, pippuria

salaattiainekset: salaattia, tuore kurkkua ( puolikas paprika joka jää munakkaasta)

 

Ohje:

1. Riko kulhoon kananmunat. Vispaa haarukalla niiden rakenne rikki.

2. Lisää tilkka maitoa, ripaus suolaa ja pippuria.

3. Pese ja pilko paprika. Laita puolet salaattiin ja puolet munakkaan päälle.

4. Laita pannulle tilkka öljyä. Kun pannu on lämmin kaada munakasseos pannulle ja munakkaan päälle paprikaviipaleet. Munakas on valmis kun sen pinta on hyytynyt. Voit halutessasi paloitella munakkaan ja paistaa sitä molemmilta puolilta.

4. Valmista munakkaan valmistumisen aikana salaatti pilkkomalla sen ainekset sopiviksi paloiksi.

5. Nauti

eLounaat viikko 22

 

ma 25.5. Pestopasta (2-3 annosta)

Tarvitset: täysjyvämakaronia, pestoa, purkillisen tonnikalaa (jos haluat)

  • Keitä 4 dl makaronia makaronipussin ohjeen mukaan kypsäksi.
  • Valuta vesi pois ja lisää pestoa oman maun mukaan noin 3-4 ruokalusikallista. Sekoita.
  • Jos haluat lisätä ruuassa proteiinin määrää ( pitää kauemmin nälkää) tai ihan vaan tykkäät mausta valuta tonnikalasta neste pois ja lisää lautaselle olevaan annokseen noin 1/2 purkkia.

ti 26.5. Fetasalaatti (2-3 annosta)

Tarvitset: salaattia, 1 tomaatin, ison palasen kurkkua ja fetakuutioita. Jos haluat niin vesi-/hunajameloni piristää kesäistä salaattia.

  • Paloittele/pieni salaatti, tomaatti ja kurkku.
  • Lisää fetaa kuutioituna.
  • Jos teet kerrallaan ison salaatin riittää sinulle tästä useammaksi päiväksi. Salaatti säilyy jääkaapissa noin 2 päivää.

ke 27.5. Kinkku- tai kasviskiusaus (3-4 annosta)

Kinkkukiusaus (voit tehdä samalla ohjeella myös kasviskiusauksen kun vaihdat kinkun kasviksiin) 2-3 annosta

Tarvitset:  500 g perunasipulisekotusta (löytyy pakastealtaasta), 1 kinkkusuikalepussi tai vaihtoehtoisesti kasvisuikalepussi, 2 dl ruokakermaa, 1 dl maitoa

ripaus suolaa, ripaus musta/valkopippuria, öljyä vuuan voiteluun.

  • Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.
  • Kaada puolet perunasipulista vuoan pohjalle. Sen jälkeen kaada kinkku/kasvissuikaleet päälle. voit halutessasi sekoittaa. Lisää vielä loput perunasipulipussista.
  • Mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Muista, että mausteita voi lisätä myöhemminkin vielä valmiiseenkin ruokaan. Lisää ruokakerma ja maito.
  • Kypsennä 200 asteisessa uunissa 45 minuuttia- tunti.

 

to 28.5. Munakas (1 annos)

Tarvitset: 2 kananmunaa, 2 rkl maitoa, ripaus suolaa, (ripaus pippuria jos haluat), öljyä paistamiseen

Halutessasi voit lisätä munakkaan pinnalle kinkkua, nakkeja, tomaattia tms.

  • Riko munat kulhoon, vatkaa haarukalla niiden rakenne rikki. Lisää maito ja ripaus suolaa.
  • Laita pannu lämpiämään levylle, laita siihen tilkka öljyä.
  • Kaada munakasseos pannulle. Pienennä lämpöä. Kun munakas on pinnalta hyytynyt se on valmis.
  • Voit lastalla tehdä munakkaasta paloja pannulla, silloin kypsyminen nopeutuu.

pe 29.5. Uuniperunat tonnikalatäytteellä

tarvitset: 2 suurehkoa perunaa, 1 prk kermaviiliä, 1 prk tonnikalaa, 1 pss sipsi dippimaustetta esim valkosipuli

Salaattiainekset esim salaattia, kurkkua, viinirypäleitä

  • Virauta perunat. Laita ne uunin kestävään astiaan.  Paista noin tunti 200 asteessa.
  • Tee sillä aikaa täyte: Sekoita kermaviiliin mieleisesi dippijauhe.
  • Valuta tonnikala ja lisää se kermaviiliin. Kun perunat ovat kypsiä nauti esimerkiksi salaatin kanssa.

eLounaat viikko 23

Ma 1.6.20 Broileririisivuoka (4 annosta) 
Tarvitset: n. 400 grammaa hunajamarinoituja filesuikaleita 
2 ½ dl täysjyväriisiä 
1 prk ruokakermaa/ kookosmaitoa 
1 prk ananaspaloja/mango piltti 
1 paprika 
(halutessasi ripaus chiliä) 
ripaus mustapippuria 
½ tl suolaa 
vuoan voiteluun ripaus öljyä 
Salaattiainekset 
 
 
Ohje: Voitele ensin vuoka. Kaada vuokaan riisi, kanasuikaleet, ananaspalat mehuineen sekä pilkottu paprika. Lisää mausteet ja sekoita.  
Tämän jälkeen lisää 3 dl vettä sekä ruokakerma/kookosmaito. Sekoita vielä. 
Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia. Nauti salaatin kera. 


 Ti  2.6.20  Hernekeitto (2 annosta) 
Tarvitset: 1 prk:n hernekeittoa 
Ohje: Lämmitä hernekeitto-ohjeen mukaan. Nauti vaikkapa tuoreen kuoritun porkkanan kanssa. 
Tähän voit tehdä jälkiruuaksi vaikkapa pääsiäisrahkaa jos haluat. 

Ke 3.6.20 Munakas (2 annosta) 
Tarvitset: 4 kananmunaa 
1 tomaatti/paprika 
1 pekonipaketti 
tilkan maitoa 
 
Salaattiin: salaattia, kurkkua, viinirypäleitä/omenaa 
 
Ohje: Riko kulhoon kananmunat ja vatkaa haarukalla niiden rakenne rikki. Lisää munakkaaseen tilkka maitoa, jos haluat. Pilko tomaatti.  
Laita pannulle pekonit. Et tarvitse öljyä, koska pekoneista tulee rasvaa. Kun pekoneista on alkanut irtoamaan rasvaa, kaada päälle munaseos. (Käyttäisin keskilämpöä). Lisää vielä pilkottu tomaatti/paprika. 
Kun munakkaan pinta on hyytynyt, on munakas valmis. Valmista salaatti sinä aikana kun munakas valmistuu. 

To  4.6.20 Uunikala (noin 4 annosta) 
Tarvitset: 1 kg:n lohi/kirjolohifilettä 
sitruunapippuria, suolaa 
4 perunaa 
1 prk kermaviiliä 
1 pss sipsidippiä (voit käyttää pestoa/salsaa jos sinulla on) 
2 sipulia 
2 tomaattia 
(Usein kaupassa myydään edullisemmin kokonainen kala ja siihen saa fileroinnin kaupan päälle. Voit pyytää jo kaupassa, että paketoivat fileet kahteen eri pakettiin ja toisen voit laittaa suoraan pakkaseen.) 
 
Ohje: Laita pellille leivinpaperi ja nosta kalafile siihen päälle. Mausta suolalla sekä sitruunapippurilla (mustapippurikin käy). Virauta perunat ja tomaatit, nosta ne pellille fileen viereen. Kuori sipulit ja laita nekin kokonaisina pellille. 
Sekoita kermaviiliin sipsidippi/pesto/salsa. 
Paista 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat haarukalla kokeillessa pehmeiltä. Nauti yhdellä aterialla ¼ kalafileestä 2 perunaa, tomaatti ja sipuli. Kermaviilistä saat kastikkeen kalalle.

Pe 5.6.20 Pastasalaatti uunilohesta 
Tarvitset: 50 g täysjyvämakaronia 
Eilen paistettua lohta (myös tonnikala käy) 
salaattia 
1 omena/viinirypäleitä 
1 tuore kurkku 
 
Halutessasi voit tehdä kermaviilikastikkeen ellei sitä ole jo ennestään uunilohesta jäänyt. 
Ohje: Keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele se hyvin. 
Valmista sillä aikaa salaatti. Voit laittaa siihen mielesi mukaan salaattia, kurkkua, omenaa, viinirypäleitä tms. Sekoita salaattiin keitetty makaroni ja pilkottu lohi. 

eLounaat viikko 24

Ma 8.6.20 Fetapasta pannulla (3 annosta)

Tarvitset: 250 g tomaatteja

1 sipuli

2 valkosipulin kynttä

1 prk fetakuutioita

3 dl täysjyvämakaronia

mustapippuria

 

Ohje:

Laita vesi kiehumaan ja keitä makaroni ohjeen mukaan.

Laita pannulle tilkka öljyä. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Laita ne pannulle pehmenemään. Pieni tomaatit ja lisää ne pannulle. Laita päälle ripaus pippuria. Sekoita joukkoon fetakuutiot, joista olet kaatanut nesteen pois.

Kun makaronit ovat kypsiä, kaada niistä vesi pois ja sekoita fetakastike makaronien joukkoon.

Nauti salaatin tai vaikka kurkkuviipaleiden kera.

 

 

Ti 9.6.20 Kanakaalivokki (3-4 annosta) Tämä on yksi lempiruuistani.

tarvitset: 500 g valkokaalia, 2 porkkanaa, 300 g hunajamarinoituja kanasuikaleita

Mausteeksi: soijakastiketta, makeaa chilikastiketta, suolaa, mustapippuria

Ohje:

1. Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi porkkanat pieniksi.

2. Laita tilkka öljyä riittävän ison kattilan/paistinpannun pohjalle lämpiämään. Lisää kaalit ja porkkanat. Mausta soijalla ja chilikastikkeella.

3. Lisää 4 dl vettä ja kääntele kasviksia kunnes kaali muuttuu pehmeäksi (noin 10 minuuttia).

4. Lisää kanasuikaleet. Anna porista välillä käännellen 10-15 minuuttia, kunnes kanatkin ovat kypsiä.

5. Lisää suola ja pippuri. Jos vokki kuivuu paiston aikana, lisää siihen vettä.

Maista. Lisää tarvittaessa suolaa, pippuria, chiliä tai soijaa. Nauti.

Jos kaalia jää voit tehdä siitä toisena päivänä salaatin esimerkiksi juustohöylällä siivuttamalla ja lisäämällä purkillisen ananasmurskaa.

 

Ke 10.6.20 Tacosalaatti (noin 4 annosta riippuen salaatin määrästä)

Tarvitset: salaattia, paprikaa, tuore kurkkua, tacosipsejä, jauhelihaa 400 g, 1 pss tacomausteseosta

Halutessasi kastikkeeksi kermaviili sekä sipsidippipussi.

Ohje:

1. Aloita paistamalla jauheliha. Lisää siihen tacomaustepussi kun jauheliha on kypsä.

2. Tee seuraavaksi kastike, sekoittamalla dippipussi kermaviiliin.

3. Pilko salaattiaineet mieluisen kokoisiksi.

4. Kokoa annos laittamalla pohjalle salaattia reilusti annoslautaselle. Päälle jauhelihaa noin ¼ osa paistetusta määrästä, kermaviilikastiketta sekä kourallinen tacosipsejä kruunaa salaatin. (Tarkoitus tehdä yksi annos kerrallaan, kun myös tortilloihin tarvitaan näitä aineksia.

 

To 11.6.20 Tortillat

Tarvitset: edellisen päivän tacosalaattiaineksia, ketsuppia/salsakastiketta, tortillapohjia.

Ohje:

1. Lämmitä tortillapohja sekä sopiva määrä jauhelihaa. Sipsejä ei tortilloihin kannata laittaa täytteeksi.

2. Kokoa tortilla. Laita pohjalle ketsuppia/salsakastiketta. Lisää päälle reilusti salaattia, jauheliha sekä kermaviilikastike. Rullaa ja nauti.

 

 

12.6.20 Perunapitsa a la Tyttöjen talo Rovaniemi (2-3 annosta)

tarvitset: 6 isoa perunaa, juustoraastetta, 1 pss kinkkusuikaleita/savupororouhetta, ketsuppia/tomaattikastiketta

Ohje:

1. Pese perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Laita pellille leivinpaperi ja levitä sen päälle vieriviereen perunaviipaleet.

2. Levitä perunoiden päälle esim. pullasudilla öljyä, mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.

Paista pohjaa uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

3. Ota pohja pois uunista. Levitä päälle tomaattikastike/ketsuppi, kinkkusuikaleet ja juustoraaste. Voit halutessasi laittaa myös pitsamaustetta.

4. Paista vielä uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut.

Nauti salaatin kera.

eLounaat viikko 25 

 

Ma 15.6. Valkosipulinen kinkkupaistos (4 annosta)

Tarvitset: 1 pss valkosipuliperunoita (pakkasesta), 1 pss kinkkusuikaleita/savupororouhetta, 1 prk ruokakermaa ja 2 dl maitoa sekä mieleisesi salaattiainekset

Ohje:

1. Voitele vuoka tilkalla öljyä.

2. Kaada puolet valkosipuliperunoista vuokaan ja lisää kinkku/savuporo. Kaada tämän jälkeen loput valkosipuliperunat.

3. mausta ripauksella pippuria. Suolan kanssa ole varovainen, voit lisätä sitä myös valmiiseen annokseen.

4. Kaada kerma sekä maito paistokseen. paista noin 45 minuuttia  200 asteessa.

5. Valmista salaatti sillä aikaa kun laatikko on uunissa.

 

Ti 16.6. Riisipuuro uunissa (4 annosta)

Tarvitset: puuroriisiä, 1 prk kermaa, raejuustoa, mieleisesi pilttihedelmäsoseen,  kanelia sekä sokeria

Ohje:

1.Voitele riittävän iso vuoka. Voitele vuoka öljyllä.

2. Mittaa vuuan pohjalle 2 dl puuroriisiä. Laita ½ tl suolaa riisien päälle sekä mittaa 1 l vettä vuokaan.

3. Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuutista tuntiin. Kannattaa sekoittaa välillä. Kun vesi on imeytynyt riisiin ja ota vuoka uunista ja lisää siihen kerma.

4. Sekoita puoli purkkia raejuustoa valitsemaasi hedelmäsoseeseen.

5. Nauti puuro mieleisesi lisäkkeen kanssa. Raejuustoinen hedelmäsose on jälkiruuaksi

 

Ke 17.6. Uuniperunat tonnikalatäytteellä (2-3 annosta)

Tarvitset: Perunoita 2 per ruokailu, 1 prk kermaviiliä, sipsidippipussin, 1 prk tonnikalaa, salaattiaineet

Ohje:

1. Laita perunat uuniin 200 asteeseen noin tunniksi leivinpaperin päälle. Perunat ovat kypsiä kun haarukalla kokeillessa peruna tuntuu pehmeältä.

2. Valmista sillä aikaa täyte: sekoita kermaviiliin valitsemasi sipsidippi sekä valutettu tonnikala. Valmista vielä salaatti.

 

To 18.6. Hawaijinpata (2-3 annosta)

Tarvitset: Hawaijinpatapussin, 300 g kanasuikaleita, salaattiaineet

Ohje:

1. Laita pannulle liraus öljyä ja kanasuikaleet. Kun ne ovat kypsiä, lisää patapussin ohjeen mukaan vesi sekä patapussi.

2. Valmista padan poristessa mieleisesi tuore esim. appelsiinilohkot, salaatti, porkkana tms.

 

Pe 19.6. Uunimakkara, lohkopotut sekä lämmin tomaattilisäke (2annosta)

Tarvitset: 1 pkt:n Hiillosmakkaraa (tai mistä makkarasta nyt tykkäät) 1 pss lohkoperunoita, 2 tomaattia

Ohje:

1. Laita leivinpaperi pellille. Laita lohkoperunat pellille ja toimi perunapussin ohjeiden mukaan.

2. Pese tomaatit ja laita ne neljään lohkoon.

3. Lisää tomaattilohkojen päälle loraus öljyä ripaus suolaa ja mustapippuria.

4. Kun perunat ovat melkein valmiit, laita viillellyt makkarat samalle pellille. Lisää samalla pellille myös tomaattilohkot.

5. Kun makkarat ovat lämminneet ja perunat kypsyt, ota ruoka uunista ja nautiskele.

*************************************

Klubitalo Pönkkä kiinni toistaiseksi!

***********************************************

Hinnasto:

  • Lounas 3 e (sis. lämpimän ruoan lisukkeineen, 2 palaa leipää, 2 leikkelettä tai/ja 2 juustoa, lasi mehua)
  • Pakastelounas 2 e (sis. sama kuin muillakin lounailla)
  • Santsiannos 1 e
  • Salaatti 1 e (sis. leipä, leikkeleet/juustot, juoma) 
  • Kahvi/tee/mehulasi 0,30 e
  • Leipä/pulla 0,60 e
  • HUOM! Kahvi/tee/mehu on ilmainen talokokouksissa, kehittämisiltapäivissä, perjantain iltapäivissä ja joka aamu klo 9 saakka!

Leimaliput:

  • 5 lounasta 15 e
  • 10 juomaa 3 e (11. juoma eli täydellä kortilla yksi juoma ilmaiseksi)

Ma 15.6.20 Valkosipulinen kinkkupaistos (4 annosta)

Tarvitset: 1 pss valkosipuliperunoita (pakkasesta), 1 pss kinkkusuikaleita/savupororouhetta, 1 prk ruokakermaa ja 2 dl maitoa sekä mieleisesi salaattiainekset

 

Ohje: 1. Voitele vuoka tilkalla öljyä.

2. Kaada puolet valkosipuliperunoista vuokaan ja lisää kinkku/savuporo. Kaada tämän jälkeen loput valkosipuliperunat.

3. mausta ripauksella pippuria. Suolan kanssa ole varovainen, voit lisätä sitä myös valmiiseen annokseen.

4. Kaada kerma sekä maito paistokseen. paista noin 45 minuuttia 200 asteessa.

5. Valmista salaatti sillä aikaa kun laatikko on uunissa.

 

Ti 16.6.20 Riisipuuro uunissa (4 annosta)

Tarvitset: puuroriisiä, 1 prk kermaa, raejuustoa, mieleisesi pilttihedelmäsoseen, kanelia sekä sokeria

 

Ohje: 1.Voitele riittävän iso vuoka. Voitele vuoka öljyllä.

2. Mittaa vuuan pohjalle 2 dl puuroriisiä. Laita ½ tl suolaa riisien päälle sekä mittaa 1 l vettä vuokaan.

3. Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuutista tuntiin. Kannattaa sekoittaa välillä. Kun vesi on imeytynyt riisiin ja ota vuoka uunista ja lisää siihen kerma.

4. Sekoita puoli purkkia raejuustoa valitsemaasi hedelmäsoseeseen.

5. Nauti puuro mieleisesi lisäkkeen kanssa. Raejuustoinen hedelmäsose on jälkiruuaksi

 

 

Ke 17.6.20 Uuniperunat tonnikalatäytteellä (2-3 annosta)

Tarvitset: Perunoita 2 per ruokailu, 1 prk kermaviiliä, sipsidippipussin, 1 prk tonnikalaa

salaattiaineet

 

Ohje: 1. Laita perunat uuniin 200 asteeseen noin tunniksi leivinpaperin päälle. Perunat ovat kypsiä kun haarukalla kokeillessa peruna tuntuu pehmeältä.

2. Valmista sillä aikaa täyte: sekoita kermaviiliin valitsemasi sipsidippi sekä valutettu tonnikala. Valmista vielä salaatti.

 

To 18.6.20 Hawaijinpata ( 2-3 annosta)

Tarvitset: Hawaijinpatapussin, 300 g kanasuikaleita

salaattiaineet

 

Ohje: 1. Laita pannulle liraus öljyä ja kanasuikaleet. Kun ne ovat kypsiä, lisää patapussin ohjeen mukaan vesi sekä patapussi.

2. Valmista padan poristessa mieleisesi tuore esim. appelsiinilohkot, salaatti, porkkana tms.

 

Pe 19.6.20 Uunimakkara, lohkopotut sekä lämmin tomaattilisäke (2annosta)

Tarvitset: 1 pkt:n Hiillosmakkaraa (tai mistä makkarasta nyt tykkäät) 1 pss lohkoperunoita, 2 tomaattia

 

Ohje: 1. Laita leivinpaperi pellille. Laita lohkoperunat pellille ja toimi perunapussin ohjeiden mukaan.

2. Pese tomaatit ja laita ne neljään lohkoon.

3. Lisää tomaattilohkojen päälle loraus öljyä ripaus suolaa ja mustapippuria.

4. Kun perunat ovat melkein valmiit, laita viillellyt makkarat samalle pellille. Lisää samalla pellil

Ruokailu on tarkoitettu jäsenille sekä jäsentutustujille. Lounaan voi maksaa kassalle etukäteen käteisellä, kortilla tai leimalipulla. Saat maksua vastaan lounas-/kahvilipukkeen, jonka voit antaa keittiölle.

Keittiöllä oikeus muuttaa ruokalistaa tarvittaessa.

Mikäli sinulla on ruoka-ainerajoitteita, ilmoitathan ne keittiölle hyvissä ajoin.

Muistathan ilmoittautua ruokailuun etukäteen viimeistään edellisenä päivänä kassalla olevaan ruokailijalistaan tai viestittämällä/soittamalla infon puhelimeen 050 5206 065. Jos et pääsekään syömään, muista perua ruokailusi hyvissä ajoin!