Pönkkä
Ryhmät

Ryhmät

Pönkkä tarjoaa jäsenille erilaisia ryhmiä, joissa voit ylläpitää ja opetella uusia taitoja tai  jakaa omaa osaamistasi muille. Jäsenenä voit osallistua vaikka kaikkiin ryhmiin (jos ehdit ja jaksat)! Tutustujana voit käydä kerran ryhmässä katsomassa, mitä touhuamme! Kysy lisää työntekijöiltä. Ryhmien aiheet ja tarkempi sisältö muokkautuvat aina jäsenten toiveiden mukaan. Kaikki ryhmät eivät toimi läpi vuoden ja osa ryhmistä toimii pop up -periaatteella. Seuraa siis viikko-ohjelmaamme sekä tapahtumatiedotustamme!

Ryhmiin toivotaan ennakkoilmoittautumista. Muutokset aikatauluihin ovat mahdollisia ja niistä ilmoitetaan viikko-ohjelmassamme sekä jäsenille tarkoitetussa Facebook-ryhmässä. Jos sinulla on kysyttävää toimintaan liittyen, ota yhteyttä tai käy talolla!

Osa ryhmistä kokoontuu joka toinen viikko tai kerran kuukaudessa.  Jokaisen viikon ohjelman voit tarkistaa VIIKKO-OHJELMASTA 

TIISTAISIN

PAPARATSIT klo 9.15-11
Paparatsit on ryhmä valokuvaamisesta kiinnostuneille. Otamme kuvia, katsomme toisten otoksia, opettelemme uutta ja käymme valokuvanäyttelyissä. Kuvia otamme sekä järjestelmäkameralla että puhelimella. Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko. Ryhmää vetää Anna-Laura ja Sanni.
Paikka: ATK-luokka tai muu tila (ilmoitetaan erikseen) 
Kokoontumiset:

 • 17.12. Syyskauden päättäjäiset

IKILIIKKUJAT klo 13.15-15.30
Vuoroviikoin pelataan sählyä ja vuoroviikoin käydään keilaamassa, uimassa tai kesäisin frisbeegolfaamassa. Myös muita liikuntalajeja kokeillaan mahdollisuuksien mukaan. Omavastuut: sähly/keilaus 2 e, uinti/kuntosali 1 e, frisbeegolf ilmainen. Ryhmää vetää Marko.
Kokoontumiset:

 • 17.12. Uintia Raksilassa (1 e)

PÖNKÄN PUMPPU klo 13.15-15
Pönkän Pumppu on klubitalomme oma bändi. Voit soittaa tai laulaa. Bändi keikkailee ainakin Klubitalon omissa tapahtumissa. Esiintyminen ei ole kuitenkaan pakollista, voit osallistua ryhmään muutenkin. Ryhmää vetää Taija.
Paikka: Yläkerran aulatila (huom. yläkertaan ei ole hissiä)
Kokoontumiset:

 • Joululaulukiertueet 16.12. klo 10 ja 13

OPINJANOISET klo 16-18
Oletko opiskelija, haaveiletko opiskelusta? Tämä ryhmä on sinulle. Ryhmä kokoontuu kerran kuussa joko tiistaisin. Aiheet nousevat ryhmäläisten tarpeesta. Ryhmää vetävät Anne-Mari ja Marianne. Pientä iltapalaa tarjolla 1 euron hinnalla. Muista ilmoittautua ryhmään etukäteen.
Kokoontumiset:

 • 17.12. : Opetustuokio (eli halutessasi voit esitellä opiskelemaasi asiaa ryhmälle), esiintyminen osana opiskelua sekä kevään suunnittelua

KESKIVIIKKOISIN

JAUHOPEUKALOT POPUP 
Jauhopeukalot kokoontuvat leipomaan tarpeen vaatiessa talon tapahtumiin ja juhliin niin makeita kuin suolaisiakin leivonnaisia.
Paikka: Päätyneukkari/ruokailutila
Kokoontumiset:

AIVOPÄHKINÄ klo 9.30-11
Ryhmässä ratkotaan joka toinen viikko laidasta laitaan erilaisia aivopähkinöitä. Ryhmä kokoontuu 7 kertaa ja ryhmään mahtuu 8 henkilöä/kerta. Tule mukaan silloin, kun pääset! Jokaiselle kerralle on ilmoittauduttava erikseen. Ryhmää vetävät Virpi sekä Anu O.
Paikka: Päätyneukkari 
Kokoontumiset:

LUOVIKSET klo 13.15-15
Luoviksissa kokeillaan erilaisia taidemuotoja kuvataiteesta draamaan. Mahdollisuuksien mukaan osallistumme työpajoihin talon ulkopuolella tai käymme taidenäyttelyissä sekä teatterissa. Ryhmää vetävät Sanni ja Anu.
Paikka: Luova tila
Kokoontumiset:

 • Näyttely omakuvista ja runomuotokuvista Kulttuuritalo Valveen Konst O. Delissä 12.12.2019-6.1.2020
 • Keväällä 2020 tulossa kirjoituspajat:
  •  15.1., 5.2. ja 19.2. 

HYVINVOINTIRYHMÄ klo 13.15-15
Lisätään yhdessä hyvinvointia teorian ja toiminnan kautta. Tutustutaan hyvinvointia tuottaviin menetelmiin käytännössä, kuten kulttuuriin ja liikuntaan sekä ravitsemukseen. Ryhmän sisältöä suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa.  
Paikka: Päätyneukkari 
Kokoontumiset: Ryhmä jatkaa keväällä 2020

TORSTAISIN

KÄDENTAITAJAT klo 9.15-11
Haluatko tehdä jotakin luovaa käsilläsi? Kädentaitajissa askarrellaan, virkataan, neulotaan sekä tehdään tutustumiskäyntejä mielenkiintoisiin kohteisiin jäsenten toiveiden mukaan. Ennakko-osaamista ei tarvita. Ryhmää vetää Jani V.
Paikka: Toimintatupa
Kokoontumiset: Joka viikko, tarkista poikkeukset viikko-ohjelmasta

ME PÖNKKÄÄJÄT klo 13.15-15.30
Talon oma lehti syntyy Me pönkkääjien toimesta. Voit kirjoittaa lehteemme juttuja tai runoja, piirtää, valokuvata tai voit opetella lehden taittoa. Lehti julkaistaan netissä. Ryhmään voi osallistua myös etänä! Ryhmä kokoontuu 10 kertaa ajalla 3.10.-19.12. Lisäksi lehteä voidaan tehdä toimistotöiden ohessa milloin vain sopivana aikana. Ryhmää vetää Anu.
Paikka: Toimisto- ja hallintoyksikkö
Kokoontumiset:

 • 19.12. ei ryhmää, mutta pyritään julkaisemaan lehti Issuussa. Siis viikolla 51 juttujen työstöä ja taittoa toimistotöiden ohella aina, kun aikaa on!

OPINTORETRIITTI klo 9.15-11 (parilliset viikot) ja klo 13.15-15 (parittomat viikot)
Tule opiskelemaan tai työskentelemään hiljaisuudessa Pomodore-tekniikalla. Ryhmää vetää Marianne.
Paikka: Työ- ja opintoyksikkö

PUNTTIRYHMÄ klo 13.15
Nimensä mukaisesti tämä ryhmä nostaa punttia eli käymme kuntosalilla. Sopii kaikille, niin miehille kuin naisillekin. Omavastuu 1 e. Kokoontumiset keskiviikkoisin (tai torstaisin, seuraa viikko-ohjelmaa). Ryhmää vetää Marko.
Paikka: Urheilutalo

KOHTI JÄNNITTÄVIÄ TILANTEITA klo 9.15
Jännittääkö? Nyt ei tarvitse jännittää! Tule mukaan suljettuun ryhmään saamaan apua ja vertaistukea jännittämiseen. Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko jouluun saakka. Ryhmää vetävät Taija sekä Marianne.
Kokoontumiset:

 • 19.12.

PERJANTAISIN

KIELINEROT klo 9.15-11
Haluatko jutustella englanniksi? Erittäin matalan kynnyksen englannin keskusteluryhmä.
Paikka: Päätyneukkari
Kokoontumiset: Jatkaa mahdollisesti keväällä 2020

RENTOUTUS klo 12
Mukava, matalan kynnyksen rentoutus. Ihana aloitus viikonloppuun! Kesto max. 30 minuuttia. Ryhmää vetää Anne-Mari.
Paikka: Yläkerran rentoutustila (huom. yläkertaan ei ole hissiä)

LEFFARYHMÄ klo 12-14
Ryhmässä jutellaan katsotuista leffoista, tutustutaan elokuvien maailmaan ja saatetaanpa suunnitella omaa leffaakin keväälle. Tule mukaan, jos elokuvat kiinnostavat! Ryhmä kokoontuu joka toinen viikko. Ryhmää vetävät Jari L. ja Jani J. 
Paikka: Kaksio ("kesäkahvila")
Kokoontumiset:

 • Jatkaa 2020 - seuraa ilmoittelua

*Käsitellään myös muita saman genren elokuvia
Tammikuussa 2020 Film noir-leffan työstöä