Ajankohtaista

Ajankohtaista

Talokokous 3.5.

Paikalla 23 osallistujaa. Käytiin läpi ajankohtaiset asiat, viikon ohjelma, syntymäpäiväsankarit sekä standardi numero 9.

Pönkässä tapahtuu

-Käytiin läpi Klubitalojen Kevätwebinaarin 10.-12.5. ohjelmaa yhdessä.  Pönkkään on mahdollista tulla seuraamaan Kevätwebinaaria. Iltapäivisin voi osallistua eri työpajoihin. Talolle tulijat voivat valita mieleisen työpajan. Pönkässä on mahdollisuus avata kolme eri näyttöä. Webinaaria on mahdollisuus seurata talolla maanantaina klo 17 saakka,  tiistaina klo 16.15 saakka ja keskiviikkona klo 15.30 saakka. 

-Kevätwebinaarin vuoksi talokokousta ei pidetä maanantaina 10.5. Pönkän ohjelman pääpaino on viikolla 19 Klubitalojen Kevätwebinaariin osallistuminen. Muuta ryhmätoimintaa ei järjestetä talolla eikä eKlubitalossa. 

-Suomen Klubitaloissa on käynnissä kolmivuotinen OSSI-yhteistutkimus, jossa kerätään tietoa talojen merkityksestä niiden jäsenille ja kehitetään talojen toimintaa tältä pohjalta. Hanke kerää nyt syventävää tietoa haastattelemalla eri talojen jäseniä. Pönkkä on valittu yhdeksi osallistujaksi tutkimukseen  ja viime viikon talokokouksessa teimme päätöksen lähteä mukaan. Nyt kaivataan vapaaehtoisia Pönkän jäseniä (10-15 hlöä) haastatteluihin keskustelemaan Klubitaloon liittyvistä kokemuksista, ajatuksista ja toiveista. Haastattelut toteutetaan etänä/puhelimitse touko-kesäkuussa ja niihin voi osallistua joko yksin tai ryhmässä.  Osallistua voi joko kotoaan tai talon tietokoneelta. Yksi haastattelu kestää noin tunnin. Ilmoittaudu Taijalle 10.5.mennessä. OSSI-tiimi lähettää ilmoittautuneille tarkempaa tietoa yhteistutkimukseen osallistumisesta sekä varsinaisen ilmoittautumislomakkeen. Kiitoksena haastatteluun osallistumisesta saa pienen palkkion.

Toimisto-ja hallintoyksikkö tiedottaa

-Pönkän toiminnan esittely on Zoom:ssa joka maanantai klo 12. Jos tunnet henkilön, jota Pönkän toiminta voisi kiinnostaa, toivota tervetulleeksi kuulemaan toiminnasta lisää. Zoom-linkki on viikko-ohjelmassa ja kotisivujen etusivulla, joten liittyminen on helppoa. Paikalla on työhönvalmentaja ja kummijäsen kertomassa ja vastaamassa kysymyksiin. Esittelyyn voi osallistua myös hiljaisena osallistujana (kamera ja mikki kiinni). Myös pitkään toiminnasta pois olleita jäseniä voi ohjata maanantain klo 12 esittelyihin kuulemaan, mitä Pönkässä nykyisin puuhataan. 

-eTyönjaolle klo 9 Zoomiin kaivataan lisää tekijöitä. Erityisesti maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin toimistolla on enemmän tehtäviä. Tule työnjaolle, jos olisit esim. innokas tekemään mainoksia, päivittämään somea, tekemään pieniä videoita, tekemään kirjauksia, päivittämään avoimia työpaikkoja tai opintoinfoja TOY:n padletille jne. Voi kysellä toimistotöitä myöhemminkin. 

Työ-ja opintoyksikkö tiedottaaa

-Siistiä ja makeeta - töitä, työnantajia ja koulutusta!  tapahtuma verkossa 5.5.2021 klo 12 - 15. Siistiä ja makeeta -tapahtumasssa esitellään puhdistuspalvelualan sekä ravintola- ja catering -alan töitä, työnantajia ja koulutuksia. Tapahtuma on maksuton. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet! Lisätietoa alla olevasta linkistä!

https://toimistot.te-palvelut.fi/kaikki-tapahtumat/-/ely-calendar/DWQ5DHFbCAMS/event/43535956

Osallistujilla on mahdollisuus saada ohjausta ja neuvontaa tapahtumaan ilmoittautumiseen ja Howspace-tapahtuma-alustan käyttöön etukäteen arkisin klo 9-15 BusinessAseman palveluneuvonnassa ja puhelimitse 040 120 9823. Mikäli sinulla ei ole tietokonetta tai älypuhelinta käytössäsi, tarjoamme 11 osallistujalle mahdollisuuden tietokoneen käyttöön sekä ohjauksen tapahtumapäivänä. Voit ilmoittautua ohjaukseen BusinessAsemalla täältä.ja on ilmainen.

-Työnhakuvalmennuksessa ja Työnhakupysäkeissä on valmiit Teams-linkit kotisivuilla, joten näihin etäryhmiin ei tarvitse ennakkoilmoittautumista. 

-Kotisivuilta (Työpainotteinen päivä) löytyy Pönkän sähköinen ilmoitustaulu: sieltä löytyy ilmoituksia avoimista työpaikoista sekä  koulutuksiin liittyvistä asioista ja sinne voi  myös jäsenet lisätä ilmoituksia.

Muualla tapahtuu 

-Nuorten Ystävät ry  osallistuu kevään ja kesän kilometrikisa -pyöräilykampanjaan 1.5.- 22.9.2021. Voit liittyä osoitteessa: https://www.kilometrikisa.fi/ 
Joukkueen nimi on Nuorten Ystävät ry ja osallistumiskoodi: Nyry1907 Mikäli olet ollut kisassa aiemmin, vanhat tunnuksesi ovat voimassa. Jos olet mukana ensi kertaa, rekisteröidy ensin käyttäjäksi, jonka jälkeen voit ilmoittautua joukkueeseen. Kolme kovinta pyöräilijää saa palkinnon ja osallistuneiden kesken arvotaan kymmenen muuta palkintoa. Kilpailu on voimassa 

-Mielenvireydessä Henki ja elämä -hanke järjestää ruotsin kielen kieliryhmän. 

-Digipelirajaton järjestää ensi kuussa Twitch streameja vapaaehtoisten kanssa. Lähetyksissä pelataan yhdessä pelejä ja puhutaan samalla ongelmalliseen digipelaamiseen liittyvistä teemoista. Lähetykset ovat ilta-aikaan, mutta tallentuvat pysyvästi meidän Twitch-tilille osoitteessa: https://www.twitch.tv/digipelirajaton . Ensimmäinen lähetys on keskiviikkona 26.5 kello 18-20. Lähetysten kohteena on pääasiallisesti pelaavat nuoret, mutta kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita katsomaan lähetystä.

-Unelmoitko oman taiteesi näyttämisestä, mutta et tiedä missä? Kaipaatko uusia kulttuurielämyksiä? PIKI me up! -tapahtuma 4.-8.6.2021 Pikisaaressa on matalan kynnyksen multitaidetapahtuma! Kutsumme taiteilijat mukaan tapahtumaan, jossa tarjoamme alustan paikallisille artisteille näyttää omia taideteoksiaan, esityksiään tai muuta. Hae mukaan täyttämällä Google Forms-lomake! https://docs.google.com/forms/d/1YbXXDBEZZFY35TTEbrfLJ6MpZrGS1ZuC4EBALhdZv-E/viewform?edit_requested=true&fbclid=IwAR35MvK6SMvPcer3W_vkrOz7wJzGWNqpsq1A3rZVTo5Gv-Ql30fDNpIa690 
Teoshaku sulkeutuu 16.5.2021 klo.15:00

Muut asiat

-Helatorstaina pidetään jäsenvetoiset aamukahvit to 20.5. klo 11.  

Seuraava talokokous: 17.5. klo 13