Miepä
"Olen kyllä oikeasti ylpeä itsestäni"

"Olen kyllä oikeasti ylpeä itsestäni´

Parikymppisen Tuijan Miepä-kuntoutusjakso on loppusuoralla. Tuijan tarinan alku kuulostaa juuri siltä mitä Turmiolan Tommikin julistaa. Ongelmia alkaa syntyä, kun alkoholista siirrytään kovempien päihteiden käyttöön.

- Mulla homma karkasi käsistä, kun 16-vuotiaana muutin pois kotoa. Elämä muuttui pian pelkäksi narkkaamiseksi ja koulukin jäi kesken. Parin vuoden päästä olin siinä pisteessä, että jatkuvan amfetamiinin käytön vuoksi hain kesätöistä sairaslomaa ja hakeuduin vieroitushoitoon.

Ennen ilmoittautumista vieroitukseen Tuija meni äidin työpaikalle ja kertoi nopeasti äidilleen minne on menossa ja minkä takia. Äidille kaikki tuli totaalisena yllätyksenä.

Seuraavat kaksi kuukautta Tuija vietti vieroitushoidossa. Vieroituksen aikana hoitava taho oli ottanut Miepään yhteyttä.

Rinnallakulkija


- Amira tuli esittäytymään ja kertoi Miepästä. Kiinnostuin heti, koska olin päättänyt, että minähän pääsen irti aineista. Olin nähnyt huumeiden käyttöä ja huumekuolemia ihan tarpeeksi.

Aluksi Miepästä tuli osa Tuijan tukiverkostoa mutta pian Tuija repsahti aineisiin. Repsahduksesta huolimatta alkoi aiempaa tiiviimpi kuntoutus Miepässä.

- Itse asiassa Amira saatteli minut sitten vieroitukseen. Vieroituksen jälkeen hommat alkoivatkin sitten edetä.

Tuija kertoo, että reilun vuoden Miepä-kuntoutuksen jälkeen elämä on muuttunut todella paljon.

- Olen saanut Miepästä tarvitsemani tuen. Amira on toiminut rinnallakulkijana ja ihmisenä, jonka kanssa on voinut puhua asioista. Ja ryhmistä on ollut tosi paljon apua. Vertaistuki vie eteenpäin, kun tietää että en ole ainoa jota ahdistaa, Tuija naurahtaa.

Elämä Miepän jälkeen?


Tuijan kuntoutusjakso on nyt loppusuoralla ja irtaantuminen hieman pelottaa.

- En ole vielä ihan varma selviänkö… Joka tapauksessa tarvitsen rinnallakulkijan jatkossakin, johon voin luottaa ja jonka kanssa jutella.

Aika työvoiman palvelukeskuksessa on varattuna, joten eteenpäin ollaan menossa. Kolmen kuukauden jakso työpajalla kuntouttavassa työtoiminnassa on mennyt paremmin kuin hyvin.

- Jotakin jatkoja on saatava sillä kotiin en kyllä jää makaamaan. Tykkään tosi paljon tehdä jotain missä saa saman tien näkyvää aikaan, joten opiskelu ei nyt ole ensimmäinen vaihtoehto.

Tuijan mielestä asiat ovat tällä hetkellä mallillaan ja usko tulevaisuuteen on kova.

- Voisi toki mennä paremminkin, mutta aikaisempaan verrattuna menee tosi hyvin. Aika näyttää sitten mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Joka tapauksessa olen itsestäni tällä hetkellä todella ylpeä!

Jaa tarina

  

Lisää tarinoita

Tätä työtä kannattaa tehdä

Kuntoutusohjaaja Amira Bushnaief