Ollaan menossa parempaan suuntaan

Ollaan menossa parempaan suuntaan

Katri ja Minna ovat molemmat tyytyväisiä viime kuukausiin. Polokassa on ollut mahdollisuus rauhoittua ja rakentaa tulevaa. Aiemmin päihteet sekoittivat molempien perhe-elämää. Tilanteen oli muututtava, ettei lasten huostaanottoihin tarvitsisi mennä.

- Polokkaan tulimme alkoholinkäyttöni vuoksi. Aluksi join kerran kuussa, sitten pikkuhiljaa useammin ja useammin. Viimein viranomaiset huolestuivat perheen tilanteesta toteaa neljän lapsen äiti Katri.

Samassa tilanteessa oli myös Minna perheineen.

- Mies oli paljon poissa kotoa töidensä vuoksi. Sitten kun oltiin kotona yhdessä niin alkoholi maistui. Nyt olemme täällä Muhoksella lasten kanssa.  Häpeä, viha ja suru oli aluksi päällimmäisenä mielessä kun tänne tultiin. Elämä oli yhtä sekametelisoppaa. Nyt meillä molemmilla on vankka usko, että kyllä tämä tästä muuttuu, Minna toteaa valoisasti.

Samoja pettymyksen tunteita on Katrikin läpikäynyt.

Toisaalta viranomaisten väliintulo oli loppujen lopuksi helpotus, nyt vyyhti on alkanut purkaantua, Katri toteaa helpottuneena.

Perhe nivoutuu taas yhteen

Molemmilla naisilla on Polokassa ollut aikaa pysähtyä ja miettiä asioita. Kelata elämää taaksepäin ja miettiä osin tulevaakin. Katri ja Minna kertovat kuitenkin nauttivansa nyt ainoastaan tästä hetkestä.

- Lapset ovat iloisia ja osoittavat kiintymystään meihin vanhempiin. Nyt kun ollaan raittiina niin lapsetkin uskaltavat olla lapsia. Heidän ei tarvitse kantaa huolta meistä vanhemmista. Lapset osoittavat läheisyyttä  ja halailevat. Jotenkin tuntuu, että side lapsiin vahvistuu koko ajan, Katri ja Minna tuumaavat.

- Aamulla nelivuotias poikani sanoi mulle, että Äiti, minä rakastan sinua. On aivan ihanaa nähdä lapsissakin suuri muutos verrattuna entiseen, Minna kertoo liikuttuneena.

Tulokset näkyvät

Kuntoutusjakson aikana perhettä aktivoidaan ja ohjataan terveellisiin elämäntapoihin. Parin kuukauden Polokka-jakso alkaa näkyä myös nuorten äitien fyysisessä ja henkisessä olemuksessa.

- Minulla on uusia harrastuksia sekä terveellinen ruokavalio. Tuntuu, että pystyn mihin vaan ilman päihteitä. Olen kolmen kuukauden aikana laihtunutkin n. 20 kg, Minna toteaa ylpeänä.

Kotipuolessakin Minnan ja Katrin läheiset ovat innoissaan, kun asiat ovat menossa parempaan suuntaan. Tulevaisuuden suhteen naiset ovat kuitenkin varsin varovaisia.

- Tässä nyt mennään ja muuta ei mietitä. Meillä on perheen kanssa onneksi vielä 3 kuukautta aikaa täällä Muhoksella. Me ajatellaan, että me saatiin jatkoaika, Minna tuumaa helpottuneena perheensä tilanteesta.

- Uskaliain mielin mennään eteenpäin. Kyllä täältä saa riittävän hyvät eväät kotiin vietäväksi. Lopulta kaikki on kuitenkin itsestä kiinni, Katri toteaa.

Jaa tarina